European University Institute (“EUI”) bünyesindeki Rekabet Hukuku Çalışma Grubu’nun 14 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek oturumunda Selçukhan Ünekbaş ile Av. Barış Yüksel “Should the Gig Economy Stretch the Boundaries of Competition Law?” başlıklı sunumları ile esnek ekonomi (gig economy) dinamiklerini rekabet hukuku perspektifinden ele alacak.
Dijitalleşen ekonomi çalışma koşulları ve istihdam fırsatlarının esnemesine yol açarken aynı zamanda hukukun sınırlarını zorluyor. Ünekbaş ve Yüksel de Avrupa Birliği’ndeki son gelişmeler ışığında, esnek ekonomi çalışanlarının (motor kuryeler, şoförler, taksiciler ve temizlik çalışanları gibi) rekabet hukukunun özneleri olarak kabul edilip edilemeyeceğini sorguluyor. Bu soruyu ise başta rekabete aykırı anlaşmalar ve hâkim durumun kötüye kullanılması olmak üzere ardıl soru(n)ların takip ettiğini görüyoruz. Zira esnek ekonominin rekabet hukukunun gelenekselleşmiş sınırlarını aşması muhtemel. Peki toplumsal kaygılar bu sınırları genişletmek için meşru bir zemin oluşturur mu? Ekibimizde Counsel olarak görev yapan Av. Barış Yüksel ile daha önce ekibimizde stajyer olarak yer alan ve şu anda European University Institute (EUI, Floransa) bünyesinde doktora çalışmalarını yürüten Selçukhan Ünekbaş bu soruların cevaplarını birlikte arayacaklar.
14 Kasım Pazartesi günü Türkiye saati ile 17:00’da başlayacak sunum için bu linkten kaydolup dinleyici olarak katılabilirsiniz. Akademisyenlerle, rekabet hukuku ve ekonomisi üzerine çalışan uygulayıcıların çalışmalarını tartıştıkları bir forum niteliğinde olan EUI Rekabet Hukuku Çalışma Grubu oturumları konuyla ilgilenen herkesin erişimine açıktır.