İnsanlık tarihinin en eski zamanlarından bugüne kadar üzerine yazılıp çizilen ve günlük hayatımızın her alanını çevreleyen ekonomi bilimi, toplumların ürün ve hizmetleri nasıl ürettikleri ve aynı zamanda nasıl tükettikleri düşüncesi üzerine kurulmuştur. Oysa, insanlığın gelişimi ile beraber evrilen bu bilim dalının, bugün artık çok daha kompleks düşünceler üzerine eğildiğini görüyoruz. Özellikle yakın geçmişte, Adam Smith, Karl Marx, Thomas Malthus, Alfred Marshall, Milton Friedman gibi pek çok önemli bilim ve düşünce insanı, ekonominin nasıl çalışması gerektiğine dair önemli eserler ortaya koydular. Günümüzde ise modern ekonominin temellerini atan bu kişilerin hayal bile edemedikleri yeni tartışma konuları ekonominin odak noktasında yer almaya başladı.
Ekonominin sağlıklı şekilde işlemesini güvence altına alan hukuk kuralları ve sistemleri de elbette bu değişikliklerden payını aldı. Öncelikle teknolojinin gelişimi ile şekillenen bu evrim, multidisipliner alanlar olan ekonomi ve hukuk arasındaki ilişkinin de hem teknik hem metodolojik anlamda daha sofistike bir yapıya bürünmesi sonucunu doğurdu. Bu anlamda da bugün, yeni buluşların; “state-of-the-art” dediğimiz en gelişkin teknolojilerin yakalanması için hukuk ve ekonomi arasındaki ilişki de kabuk değiştirmeye başladı.
Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Koç Üniversitesi bünyesinde kurulan Ekonomi Kulübü’nün katkılarıyla hazırlanan Econtalks, günümüzün popüler tartışma konuları arasında yer alan ekonomik krizler, yeni buluşlar, kriptoparalar, Brexit gibi iktisadi ve politik gündemleri tartışma imkanı sunuyor. Econtalks’ın 27 Nisan 2021 Salı günü gerçekleşecek olan etkinliğinde ise yönetici ortağımız Av. Galip Murat Selçuk, ekip liderimiz Ortak Av. Şahin Ardıyok, ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emin Köksal konuşmacı olarak katılım gösterecekler. Genel olarak hukuk ve ekonomi öğretisi üzerine bir sunum gerçekleştirecek olan Ardıyok ve Köksal, hukuk ve ekonomi öğretisinin tarihsel gelişimi, hukukun iktisadi analizi ve pratik uygulamaları gibi konularda gençler ile fikir alışverişinde bulunacaklar. Uzmanlarımız, sanayi iktisadı ve uygulamasından yapay zekâya, Fintech’ten kariyer fırsatlarına kadar ilgi çeken pek çok konuda tecrübe ve görüşlerini paylaşacaklar. Şirketler hukuku, birleşme ve devralmalar alanlarında uzman olan Galip Selçuk ise iktisadı bir de şirketler hukuku ve birleşme devralmalar perspektifinden ele alarak iktisadın doğrudan girdi olarak yer aldığı bu alanlar bakımından görüşlerini paylaşacak.
BASEAK ekibi olarak 27 Nisan 20.00’da gerçekleşecek etkinliğe hukuk ve iktisat öğretisini ve uygulamadaki yansımalarını merak eden herkesi bekliyor ve tüm katılımcılarına şimdiden keyifli bir vakit diliyoruz!